ISOLATIEGLAS EN HR++ BEGLAZING

Wilt u energiekosten besparen? Laat dan isolatieglas plaatsen in uw woning. Over het algemeen verdient u de investering binnen 5 tot 7 jaar weer terug. Zeker met een subsidieregeling (ISDE) kan dit al snel uit.

Meer weten? Hieronder vindt u meer informatie over isolatieglas.

Hoe werkt isolatieglas?

Isolatieglas, of isolerend dubbel glas, bestaat uit twee glasbladen die door een afstandhouder (bijvoorbeeld een metalen kader) aan de rand van het glas uit elkaar worden gehouden. De randen van het glas zijn afgesloten door een speciale kit zodat er een gesloten eenheid ontstaat. De ruimte tussen het glas (de spouw), is gevuld met droge lucht. Deze ruimte zorgt ervoor dat het glas beter isoleert. Hoe groter deze ruimte (of hoe dikker de spouw), hoe hoger de isolatiewaarde van het glas.

U waarde hr glas

HR++ beglazing (Hoog Rendements beglazing) is isolatieglas met een nog veel betere warmte-isolatie. Dit komt omdat op één zijde van het glas een heel dunne coating is aangebracht, en de spouw is niet gevuld met lucht maar met een speciaal gas. Dit (argon) gas zorgt voor een nog betere isolatiewaarde.

Subsidie op HR++ glas en triple glas

De subsidieregeling (ISDE) voor woningeigenaren is verhoogd vanaf 1 januari 2022. Belangrijke voorwaarde is dat u isolatieglas combineert met een andere maatregel. Dat kan een ander type isolatiemaatregel zijn of u kunt kiezen voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet.

Subsidie voor ongeveer 30% van de kosten tot een maximum oppervlakte van 45 m2

Voor HR++ glas ontvangt u een subsidiebedrag van 53 euro per m2. Bij triple glas is dit zelfs 150 euro per m2. Wel gelden voor deze regeling een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen.

Benieuwd of u in aanmerking komt? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Overige toepassingen van isolatieglas

Isolatieglas en HR++ beglazing worden door de fabrikanten nog steeds verbeterd. Daarbij gaat het niet alleen om warmte-isolatie maar ook om andere eigenschappen.

Voorbeelden hiervan zijn:

Dit laatste is zowel inbraakwerend als veilig als het gaat om het voorkomen van letsel. Al deze eigenschappen zijn een glassoort op zich, maar kunnen heel goed in één product gecombineerd worden.

Wilt u meer weten over isolatieglas? Heeft u vragen? Lees dan meer over condensvorming, kleurbeleving, thermische breuken en garantie in onze brochure over isolatieglas en HR++ beglazing.

SUBSIDIE OP HR++ GLAS EN TRIPLE GLAS!

U kunt als woningeigenaar subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen (SEEH) waaronder HR++ glas en triple glas.

De subsidie is voor ongeveer 30% van de kosten tot een maximum oppervlakte van 45 m2. Voorwaarde is dat u tenminste 2 isolatiemaatregelen laat uitvoeren.

ONS WERKGEBIED:

U kunt bij ons terecht in onder andere de volgende plaatsen:

WIJ FACTUREREN RECHTSTREEKS AAN ALLE VERZEKERAARS!

Bij ons dus geen administratieve rompslomp, u hoeft het schadebedrag niet vooruit te betalen en u heeft één aanspreekpunt. Wij helpen u graag!