GEFIGUREERD GLAS

Wilt u voor uw woning wel eens iets anders dan ‘normaal’ glas? Kies dan voor gefigureerd glas (ook wel figuur glas genoemd). Gefigureerd glas is een decoratieve beglazing. Tijdens de productie wordt er, als het glas nog warm is, een decoratief patroon in aangebracht. Dit geeft een klassiek karakter aan het glas, dat zeer goed past binnen de jaren 30 bouwstijl.

Toepassingen figuur glas

Figuurglas heeft een aantal populaire toepassingen. Zo wordt het vaak gebruikt voor:

  • voordeuren
  • binnendeuren
  • schuurdeuren
  • badkamers

Bovendien is het een populaire glassoort voor jaren 30 woningen. Figuurglas heeft namelijk een klassiek karakter en is typisch voor de jaren 30 bouwstijl.

Figuur glas jaren 30 woningen

De laatste jaren is de vraag naar figuur glas gedaald maar de laatste tijd wordt deze glassoort weer steeds populairder. Dit komt doordat er weer steeds meer huizen in de jaren 30 bouwstijl worden gebouwd. En daarbij komt dat figuur glas nu ook in dubbel glas en HR++ glas leverbaar is. Hierdoor zijn de isolatiewaarden een stuk beter dan het oude figuur glas. En dat past uiteraard weer uitstekend bij de moderne jaren 30 woningen die veel beter geïsoleerd zijn.

Figuur glas op maat

Er is veel mogelijk op het gebied van gefigureerd glas, het kan in allerlei uitvoeringen, patronen en kleuren worden geleverd. Heeft u een bepaalde kleur kozijnen waar u bijpassend glas bij wilt? Dit is mogelijk met gefigureerd glas. Sommige designs zijn ook leverbaar met een draadraster. Daarnaast kan er isolatie ingebracht worden in gefigureerd glas. Dit is afhankelijk van het motief en de dikte.

ONS WERKGEBIED:

U kunt bij ons terecht in onder andere de volgende plaatsen:

Voorbeelden van figuur glas

Gefigureerd glas voor uw woning

Heeft u authentieke gevels? Door middel van gefigureerd glas kunt u deze gevels herstellen in de originele staat of een klassiek karakter geven. Met gefigureerde beglazing geeft u uw huis de uitstraling die u wilt!

U heeft keuze uit vele motieven en kleuren, dus voor elke stijl is een passende glassoort verkrijgbaar. Door middel van het juiste glas benadrukt u de stijl die u met uw woning uit wilt stralen. Laat u adviseren door een expert op het gebied van beglazing. Glas Compleet geeft u graag meer informatie over de mogelijkheden voor gefigureerd glas.