Glasschade herstel
Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar voor glasschade herstel.
Wilt u isolerend dubbelglas of HR++ beglazing, of heeft u al isolatieglas gekocht? Dan vindt u op deze pagina handige informatie om optimaal te profiteren van uw glasisolatie.
Glasisolatie kan met meerdere glassoorten:
Isolerend dubbel glas bestaat uit twee glasbladen die door een afstandhouder (bijv. een metalen kader) aan de rand van het glas zijn afgesloten door een speciale kit zodat een gesloten eenheid ontstaat. De ruimte tussen het glas (spouw), is bij isolerend dubbel glas gevuld met droge lucht.
Bij modern HR glas is de ruimte gevuld met gas (vaak argongas). Dit gas zorgt samen met een coating voor een nog betere isolatie. De HR coating bestaat uit een dun metaallaagje op het glas en houdt de stralingswarmte tegen.
Isolerend dubbelglas isoleert tot twee maal beter dan enkele beglazing. HR glas zelfs tot vijf maal beter!
Isolatieglas zorgt ervoor dat niet alleen de kou buiten blijft in de winter maar ook juist de warmte in de zomer. Wil je je huis koel houden? Dan is isolatieglas zeker aan te raden!
Ook dit jaar kunt u als woningeigenaar weer subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen (ISDE) waaronder HR++ glas en triple glas. De subsidie geldt voor ongeveer 30% van de kosten tot een maximum oppervlakte van 45 m2.
Subsidie voor ongeveer 30% van de kosten tot een maximum oppervlakte van 45 m2
Belangrijke voorwaarde is dat u isolatieglas combineert met een andere maatregel om het maximale subsidiebedrag te ontvangen. Dat kan een ander type isolatiemaatregel zijn of u kunt kiezen voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet.
Kunt of wilt u alleen isolatieglas laten plaatsen? Dat is ook mogelijk, maar de subsidie is dan alleen de helft van wanneer u dit combineert met een andere maatregel.
Vanaf 2 april 2022 is het ook mogelijk om als woning eigenaar-bewoner subsidie aan te vragen voor slechts één subsidie maatregel. In dat geval krijgt u tot 15% van de kosten als subsidie terug. Uiteraard moet de aanvraag wel voldoen aan alle andere geldende voorwaarden.
Combineert u een isolatiemaatregel met een tweede isolatiemaatregel of een investering in een warmtepomp, zonneboiler of warmtenetaansluiting? Dan krijgt u nog steeds tot 30% van de totale kosten terug. Kortom, het is nog steeds de moeite waard om te checken wat u nog meer kunt doen op het gebied van isolatie en verbeteringen aan uw huis!
Nog niet helemaal overtuigd van onze glasservice? Bekijk dan de referenties van onze klanten.
Vanuit onze werkplaatsen in Lelystad en Almere bedienen wij Flevoland, Eemland en ’t Gooi.
HR++ beglazing (hoog rendements glas) is isolerend dubbelglas met een nog veel betere warmte isolatie. Dit komt omdat op één zijde van het glas (in de spouw) een heel dunne coating is aangebracht en de spouw niet met lucht maar met een speciaal gas is gevuld.
Condensvorming aan de kamerzijde ontstaat meestal bij een lage buitentemperatuur en een hoge relatieve luchtvochtigheid in de woning. Het aanwezige vocht condenseert dan tegen het glasoppervlak.
Met HR++ beglazing is het risico op condensvorming het kleinst, enkel bij een hoge luchtvochtigheid en geringe ventilatie is dit nog mogelijk. Bij standaard isolerend dubbelglas en zeker bij enkele beglazing zal veel eerder condens aan de kamerzijde ontstaan. Dit is echter geen fout in het product!
Eventuele condensvorming is te voorkomen door goed te ventileren. Zeker als u uw bestaande beglazing laat vervangen, moet dus goed gekeken worden naar de mogelijkheden om te ventileren.
Condensvorming aan de buitenzijde kan ontstaan bij een lage buitentemperatuur en een hoge relatieve luchtvochtigheid. Het risico op condensvorming is het grootst in de ochtenduren tijdens het voorjaar en het najaar.
De condens verdwijnt zodra de buitentemperatuur stijgt en de luchtvochtigheid afneemt. Eventuele condensvorming komt niet door een fout in het product het is juist een gevolg van de zeer hoge warmte-isolatie van de beglazing.
Aan de buitenzijde komt condensvorming in een beperkt aantal situaties voor, maar het is helaas niet te voorkomen. Het droogwrijven van de ruit heeft geen zin. Zolang de buitentemperatuur laag en de relatieve vochtigheid buiten hoog is, kan de condens terug komen.
Om de kwaliteit van isolerend dubbelglas en HR++ beglazing te garanderen en de eigenschappen tot hun recht te laten komen, moet de beglazing op de juiste wijze worden geplaatst. Glas Compleet levert en plaatst het glas volgens de NEN 3576 en NPR 3577 normen. Voor het plaatsen van isolatieglas is dus deskundigheid en vakmanschap nodig.
Glas is nooit helemaal kleurloos. Het heeft, afhankelijk van de dikte, altijd een bepaalde tint. Bij grote ruiten zijn kleurverschillen mogelijk, omdat hiervoor dikker glas moet worden gebruikt dan voor kleinere ruiten. Hoewel dit in de meeste gevallen niet als storend wordt ervaren, kunt u dit risico uitsluiten door alle beglazing in dezelfde glasdikte uit te voeren.
HR++ beglazing heeft door de coating een iets andere kleur dan gewoon isolerend dubbelglas. Het is mogelijk dat tussen de coatings van verschillende fabrikanten of tussen leveringen van dezelfde fabrikant, kleine kleurverschillen zitten. Bij vervanging van een bestaande ruit kan er dus een klein kleurverschil met de andere ruiten ontstaan. Overleg hierover vooraf met onze glaszetter.
Isolerende dubbelglas en HR++ glas worden door de fabrikanten nog steeds verbeterd. Daarbij gaat het niet alleen om warmte isolatie maar ook om andere eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan:
Al deze eigenschappen kunnen zelfs in één product worden gecombineerd. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.
Ruit stuk? Bij spoedgevallen zijn wij binnen een half uur ter plaatse en we rekenen geen voorrijkosten. Ook zijn wij 24 uur per dag en 7 dagen in week bereikbaar voor glasschades.
Glas vervangen met isolatieglas? Profiteer nu van subsidie tot 30% van de investeringskosten voor het plaatsen van HR++ en triple glas. Bespaar zo optimaal op uw energiekosten.
Veel van onze glassoorten zijn snel leverbaar omdat wij een grote voorraad glas hebben. Moet het glas toch besteld worden, dan zorgen wij voor een goede noodvoorziening.