VACUÜMGLAS

Vacuümglas is een type dubbele beglazing waarbij twee glasplaten, elk minimaal 3 mm dik, van elkaar worden gescheiden door een vacuümruimte van 0,1 mm. Een van de glasplaten is voorzien van een super isolerende coating. Dankzij de vacuümruimte is er minimale warmtegeleiding tussen de glasplaten. Dit maakt vacuümglas veel dunner en ongeveer 30-35% lichter dan triple glas van dezelfde afmetingen.

Wat zijn de voordelen van vacuümglas?

Vacuümglas heeft hele goede isolatiewaarden en een fraai uiterlijk. De belangrijkste voordelen zijn:

  • Uitstekende isolatiewaarden: U-waarde vanaf 0.4
  • Geluidsisolatie: RW=36dB
  • Erg geschikt voor bestaande kozijnen: Door de dunne en lichte constructie kan het eenvoudig worden geplaatst in bestaande kozijnen.
  • Verschillende uitstralingen: Leverbaar in stijlen passend bij verschillende bouwjaren.
  • Milieuvriendelijk: dit glas is loodvrij en 100% recyclebaar.
  • Duurzaamheid: De isolatiewaarde blijft constant op peil in tegenstelling tot traditioneel isolatieglas.
  • Veiligheid: dit glas is sterker en biedt meer weerstand tegen inbraak en brand dan traditioneel isolatieglas.

Zeer geschikt voor monumentale panden

Dankzij de lage U-waarde, geringe dikte en het lage gewicht, is vacuümglas perfect voor gebruik in bestaande (monumentale) kozijnen. Zo behoudt u de originele kozijnen en biedt vacuümglas een hogere isolatiewaarde dan triple glas. Vacuümglas kan geleverd worden met een authentieke uitstraling die past bij het karakter van jouw monumentale pand of gebouw.

Maar ook voor nieuwbouw is vacuümglas een optie dankzij de hogere isolatiewaarden dan triple glas en het lichtere gewicht. Het enige nadeel ten opzichte van triple glas is dat vacuümglas wel een stuk duurder is.

Hoeveel kost vacuümglas?

Vacuümglas is een premium product, daarom is de prijs hoger dan traditioneel isolatieglas. Je moet rekening houden met een prijs van €400-€450 per m2, exclusief BTW. De hogere prijs van vacuümglas wordt echter gecompenseerd door de lange levensduur en 15 jaar garantie. Daarnaast neemt de isolatiewaarde na verloop van tijd niet af, dit in tegenstelling tot traditioneel isolatieglas.

Hoe herken je vacuümglas?

Vacuümglas herken je aan de hele kleine zwarte puntjes in het glas. Deze zijn met het blote oog bijna niet te zien, maar als je dichtbij komt en goed kijkt zie om een aantal centimeter een zwart puntje zitten. Dit zijn de afstandhouders tussen het glas die voorkomen dat de glasplaten tegen elkaar worden gedrukt.

Hoe plaats je vacuümglas vakkundig?

Het monteren van vacuümglas in bestaande (monumentale) kozijnen moet vakkundig gebeuren door een vakman. Dit doen we in drie stappen:

  1. Verwijderen van het bestaande glas: Het oude glas wordt voorzichtig verwijderd en de kozijnen worden behandeld met een speciale grondverf.
  2. Plaatsen van het vacuümglas: Het glas wordt verlijmd in de sponningen met specifieke lijm- en kitsoorten.
  3. Afwerking: De buitenkant wordt afgewerkt met een moderne stopverfvervanger die beter bestand is tegen warmte en kou. Zo garanderen we een langere levensduur van ramen en kozijnen.

Op deze manier wordt de kwaliteit en levensduur van het vacuümglas gegarandeerd.

WAAROM GLAS COMPLEET:

  • 24 uur per dag bereikbaar

    Bij glasschade kunt u ons altijd telefonisch bereiken.

  • Geen voorrijkosten

    In de regio Flevoland en ’t Gooi rekenen wij geen voorrijkosten.

  • Binnen een half uur ter plaatse

    Bij spoedgevallen zijn wij binnen 30 minuten ter plaatse.

  • Facturatie rechtstreeks aan uw verzekeraar

    Geen administratieve rompslomp bij glasschade.

  • Ervaren en vriendelijke monteurs

    Onze monteurs hebben jarenlange ervaring in het vak en kunnen u van eerlijk advies voorzien.