GELAAGD GLAS

De naam zegt het al, gelaagd glas bestaat uit verschillende lagen. Gelaagd glas bestaat uit twee glasplaten met daartussen één of meerdere plastic tussenlagen van polyvinylbutyral (PVB). Dit zorgt ervoor dat het glas erg stevig en als het ware elastisch is.

Eigenschappen van gelaagd glas

Bij breuken, wordt het glas bijeengehouden door de plastic tussenlaag. Gelaagd glas blijft bij breuk dus één geheel. Dankzij de verschillende glascomponenten absorbeert gelaagd glas geluidsgolven, waardoor het geluidswerend werkt. Ook beschermt het in hoge mate tegen UV-straling.

Waarvoor wordt gelaagd glas gebruikt?

Gelaagd glas is een zeer sterke en veilige glassoort, waardoor het uitermate geschikt is voor inbraakwerende, geluidwerende en zelfs kogelwerende doeleinden. Vooral voor bedrijven en instellingen is het dus verstandig om gelaagd glas te gebruiken.

Inbraakwerend

Zo verkleint u de kans op inbraken aanzienlijk. Bij inslag met een hard voorwerp barst het glas wel, maar de breuk blijft beperkt. De zichtbaarheid wordt er nauwelijks door aangetast.

Kindvriendelijk

Wilt u een kindvriendelijke omgeving creëren? Ook dan is gelaagd glas een uitkomst. Gelaagd glas wordt vaak toegepast op bijvoorbeeld glazen deuren, wanden en balustrades. Ook wordt gelaagd glas vaak gebruikt voor:

 • serres
 • schuifpuien
 • daken

Voor meer informatie over gelaagd glas of voor het laten plaatsen van gelaagd glas bij u thuis of bij uw bedrijf kunt u contact opnemen met Glas Compleet.

WAAROM GLAS COMPLEET:

 • 24 uur per dag bereikbaar

  Bij glasschade kunt u ons altijd telefonisch bereiken.

 • Geen voorrijkosten

  In de regio Flevoland en ’t Gooi rekenen wij geen voorrijkosten.

 • Binnen een half uur ter plaatse

  Bij spoedgevallen zijn wij binnen 30 minuten ter plaatse.

 • Facturatie rechtstreeks aan uw verzekeraar

  Geen administratieve rompslomp bij glasschade.

 • Ervaren en vriendelijke monteurs

  Onze monteurs hebben jarenlange ervaring in het vak en kunnen u van eerlijk advies voorzien.