Energieprijzen stijgen naar recordhoogte, nu is hét moment voor (glas)isolatie

U zult het ongetwijfeld in het nieuws hebben gezien, de energieprijzen gaan door het dak. Inmiddels is de gasprijs al 8 keer zo hoog als een jaar geleden. Helaas kunnen niet alle huizen volledig van het gas af. Grote kans dat dit ook voor uw woning geldt. Dan is het nu tijd om uw gasverbruik eens kritisch te bekijken en om zoveel mogelijk te besparen.

Besparen met isolatieglas

Een van de meest besparende maatregelen is het vervangen van uw beglazing met isolatieglas. U bespaart jaarlijks al snel 15 euro per m2 glas. Voor uw beeld, de gemiddelde woning in Nederland heeft al snel 25m2 oppervlakte aan glas. Dit betekent dat u ongeveer 375 euro per jaar bespaart. 

Tip: benieuwd wat u kunt besparen met isolatieglas? Hier vindt u een handige rekentool die een indicatie van uw jaarlijkse besparing geeft:

Voordelen

Maar dat is niet het enige, isolatieglas zorgt ook voor een fijner binnenklimaat. Zo voorkomt het veel tocht en beperkt het temperatuurschommelingen. In de winter blijft het warmer in uw woning, maar in de zomer blijft het ook koeler.

Kortom, isolatieglas biedt veel voordelen, zeker nu.

Kosten

Maar wat zijn dan de kosten? Als we weer uitgaan van een gemiddelde woning met 25m2 glas dan liggen de kosten tussen de 2500-3000 euro.

De kosten van de montage zijn afhankelijk van uw situatie. De montagekosten zijn bijvoorbeeld afhankelijk van:

  • De bereikbaarheid: zo is de bereikbaarheid van de begane grond doorgaans beter dan op een verdieping. Een relatief klein raam op de begane grond kan in de meeste gevallen door één glaszetter geplaatst worden. Vanaf de eerste verdieping is dit anders, dan zijn er standaard twee glaszetters en vaak een steiger of hoogwerker nodig.
  • De afmeting van de kozijnen en glas: als het om relatief grote afmetingen gaat zijn meer mensen nodig om het glas te zetten.
  • De aanpassingen die nodig zijn: Denk bijvoorbeeld aan of de bestaande glaslatten en kozijnen nog voldoen. Vervang je bijvoorbeeld enkel glas met HR glas, dan zijn er bijna altijd nieuwe glaslatten nodig.

Ook de prijzen van het glas zelf kunnen verschillen. Deze kunnen afwijken per periode en zijn afhankelijk van de dikte en type van het glas.

Subsidie op isolatieglas

Sinds januari 2022 kunt u weer als woningeigenaar subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen (ISDE) waaronder HR++ glas en triple glas. De subsidie geldt voor ongeveer 25% van de kosten tot een maximum oppervlakte van 45 m2. 

Belangrijke voorwaarde is dat u isolatieglas combineert met een andere maatregel. Dat kan een ander type isolatiemaatregel zijn of u kunt kiezen voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet.

Meer weten over deze subsidie voor isolatieglas? Bekijk hier de voorwaarden en hoe u dit regelt. 

Samengevat

Heeft u al eens over het isoleren van uw woning nagedacht maar het toch uitgesteld? Dan is dit het moment op dit alsnog te doen. Door de hoge energieprijzen bespaart u nu nog meer op uw energierekening en daarnaast kunt u profiteren van een flinke subsidie op de aanschaf. Kortom, wacht niet langer en neem gerust even contact op met Glas Compleet voor vragen of een vrijblijvende offerte.